Finkenzeller Kitti

Finkenzeller Kitti
Finkenzeller Kitti

Finkenzeller Kitti vagyok, a Pannon egyetem hallgatója, politikatudományok alapszakon. Amikor ezt először meghallja valaki, mindig az első reakciója: „Miért pont erre a szakra esett a választásod?” A történelem kiskorom óta érdekel és elsődleges szempontként is ezzel kapcsolatos területen szerettem volna egyetemi tanulmányaim elkezdeni. A szak által mélyebb belátást nyerhettem a történelem világába, a politika tudománya pedig lehetővé teszi, hogy világosan és átláthatóan gondolkodhassak az emberi természetről, a társadalomról, a politikai intézmények működéséről és azok esetleges problémáiról. Szeretném írásaimmal az emberek számára szerethetőbbé tenni a történelem és a politika világát.

Mindezek mellett, a sporttal kapcsolatos témák is foglalkoztatnak. 10 éven keresztül az akrobatikus rock ’n’ roll volt, mely meghatározta mindennapjaimat. Leigazolt versenyzőként részt vettem magyar bajnokságokon, illetve világkupákon, így lehetőségem nyílt ennek a világnak a megismerésére.

Az Iránytűnél a küldetésem, hogy globálisan fontos témák körüljárásával az olvasóknak élményt szerezzek és felkeltsem érdeklődésüket, akár tőlük távol álló kérdéskörökben is. Elsősorban a fentebb említett témák melyeket cikkeim körbe járnak, azonban a célom a változatosság és az aktualitás.

Elérhetőség: kittifinkenzeller@gmail.com