Profi sportoló, akinek az élete a vízilabda

Konarik Ákossal profi vízilabda játékossal beszélgettem, aki jelenleg a Szolnoki Vízilabda Sportklub leszerződött játékosa, hogy miért ezt a sportágat választotta hivatásának.  

– A Balatonon nyaraltam a családommal, amikor szinte egy életre elhatároztam magam, hogy a vízilabdázni szeretnék. 2008-as pekingi olimpiát adták a TV-ben, ahol a vízilabda csapat aranyérmet nyert az amerikaiak ellen. Ekkor határozottan kijelentettem édesanyámnak, hogy ezt a sportot szeretném űzni. Hét éves korom óta ez a sportág már szerves része az életemnek, ebből élek. A Vasas Sport Clubban kezdtem el utána az Újpest Torna Egylet vízilabda csapatában voltam és most a Szolnoki Vízilabda Sport Clubnál vagyok profi játékos, már második éve. A mi sportágunk nagyon válogatott-centrikus, így a klub része annyira az embereket nem izgatja, szerencsére én ilyen fiatalon ki tudtam küzdeni a válogatottba kerülést. Most is lesz vizes világbajnokság a nyáron itt Budapesten, ezért minden nap erre fókuszálok, hogy minél jobb eredményeket tudjak elérni – tudtam meg Ákostól.

Hirdetés
Iskolát keresel gyermekednek? Katt ide!

Elmesélte azt is, hogy célja, hogy minden nyáron és szezonban egyre jobb eredményeket hozzon, mivel komoly tervei vannak a vízilabda karrierjével. Mint elmondta, reálisan harmincöt éves koráig tudja ezt a sportot űzni az ember, ezért körülbelül eddig tervez aktív sportolóként részt venni a versenyeken, és addig is a legjobb teljesítményt szeretné magából kihozni.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen, Turizmus-vendéglátás szakon tanulok levelezős képzésen, így könnyen össze tudom fésülni a sűrű programtervemet, az edzéseket és a versenyeket, bár időnként azért fárasztó tud lenni. Ezt a sportot mindenkinek ajánlom, bár nem mindenkiből lesz válogatott vízilabdás, mégis amit én garantálni tudok a tapasztalatomból, hogy fiatal korban ad egy frissességet, a testi és szellemi képességeket fejleszti, és ami nagyon fontos, hogy életvidámságot ad, mivel jó társaságban vagy. Az a csapat, akivel elkezdi az ember a vízilabdázást egész életén keresztül elkíséri. A legnagyobb élmény az lesz majd, amikor idős nagypapaként visszatekintve láthatom, hogy a sport által életre szóló barátságokat köthettem és rengeteg olyan élményt adott, amin nagyot lehet nevetni és sírni is egyaránt – mesélte Ákos.

Ákos a vízilabdát azoknak ajánlja akik kalandvágyóak, szeretnek jó társaságban lenni, és szeretik a mozgást, magát a vízilabdát mint sportot, valamint a legfontosabbat: a vizet.

Bárdi-Farkas Linzi

Szólj hozzá!